groepsfoto
Een groepsfoto in de Klinze te Aldtsjerk.

It koar is als vereniging ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Klik hier voor de Statuten

It koar is aangesloten bij de Bond van Zangkoren in Friesland. bzf-logo-noborder

De Bond van Zangkoren in Friesland maakt weer deel uit van het koornetwerk Nederland. Hiermee voldoet het koor aan de verplichtingen in het kader van het auteursrecht.

It koar is neutraal dat wil zeggen dat it koar niet op enigerlei wijze verbonden is aan een kerk of andere organisatie. Het doel van it koar is om in groepsverband te zingen op een zo goed mogelijk niveau zodanig dat ieder lid met plezier zingt. Eens per 2 jaar doet it koar minimaal één keer mee aan een concours om zich te kunnen meten aan andere koren. Verder treedt het jaarlijks op bij de- door de culturele Commissie van Dorpsbelang Aldtsjerk- Roodkerk georganiseerde – Kerst-Inn. Ook treedt it koar regelmatig op in verzorgingstehuizen. It koar kan een avondvullend programma brengen.

Het repertoire is heel breed. image1-002Werden in het verleden veel Friese liederen gezongen met muziek van bekende componisten tegenwoordig draait it koar zijn hand niet meer om voor Duitse, Engelse, Franse of Italiaanse liederen. Klassieke, neo klassieke maar ook moderne populaire liederen.

 

Zelfs Japanse Haiku’s zitten in het repertoire.

 

 

Luister naar: `De grootste  verlangens van de lente zullen niet vergeten zijn,wanneer de herfst in de harten van de mensen zal zijn`

Het repertoire wordt gekozen door een muziekcommissie waarin vier leden, in principe van elke stem één, een bestuurslid en de dirigent zitting hebben. De dirigent heeft een adviserende stem. Ideeën over het muziekrepertoire kunnen aan deze muziekcommissie worden voorgelegd.